La PIC concedeix el VIII Premi Adrián López a l’humorista gràfic alacantí Enrique Pérez Penedo

Dins de les IX JORNADES DE LA CIUTAT que tots els anys organitza la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (PIC) celebrades entre el 13 i el 27 de març amb la Col·laboració del Consell de la Joventut d’Alacant, s’ha atorgat el VIII Premi Adrián López a l’Humorista Gràfic Enrique.

El humorista gráfico Enrique Pérez Penedo, VIII Premio Adrián López

El jurat que li ha atorgat el guardó ha valorat de forma molt especial el compromís crític i social que ve mostrant en la seua obra i durant anys el propi Enrique, tal com signa habitualment els seus treballs. Una gran part d’aquesta obra, i com és conegut de tots, està lligada a l’actualitat i és un fidel reflex dels principals problemes que viuen diàriament els ciutadans d’Alacant i de la Comunitat València realitzat des de l’angle de l’humor gràfic.

Aquest llarg treball ha fet que les seues vinyetes tinguen avui el reconeixement d’una gran part de la societat i s’hagen convertit en una autèntica icona de l’humor i una espècie d’editorial gràfic de l’actualitat que permet als seus lectors i als propis ciutadans reconèixer-se en elles.

Precisament, una de les raons que han portat a la PIC a atorgar enguany aquest guardó a Enrique Pérez és el desig de reconèixer en ell als humoristes gràfics de tot el món que, com en el cas de les víctimes de Charlie Hebdo, arriben fins i tot a jugar-se la vida per defensar la seua llibertat d’expressió.

Enrique Pérez Penedo és actualment Cap de Gabinet de Disseny de la Universitat d’Alacant i vicepresident de FECO-ESPANYA (Federation of Cartoonista Organizatios) i ve publicant les seues vinyetes des de 1972 i de manera ininterrompuda en el diari Informació d’Alacant. Igualment, ha col·laborat al llarg de la seua vasta trajectòria professional amb diverses publicacions de caràcter nacional i provincial com a Marca, Fulla del Dilluns, Alacant Esportiu, Mediterranis o Panorama en Blau, a més d’haver participat i coordinat diverses exposicions d’humor gràfic tant a Espanya (entre elles “Humor Social”), com en unes altres que han tingut lloc fora de les nostres fronteres.

El premi Adrián López, que els seus dos últims guardonats van ser el professor Ramiro Muñoz i la Plataforma Feminista d’Alacant, és un reconeixement de la PIC a persones o entitats de la pròpia ciutat d’Alacant que al llarg del seu treball i trajectòria personal i professional han destacat pel seu compromís social i ètic amb els valors de ciutadania.

¡Comparte!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page