#TrobadaCJA - Fent associacions

#TrobadaCJA – Fent associacions

Treball en xarxa, convivència, trobada, llocs comuns, diversió i distensió. Les trobades de convivència del Consell de la Joventut han sigut això i molt més per a les que vam participar. Els dies 9, 10 i 11 de juliol algunes de es entitats juvenils d’Alacant ens vam apropar a una trobada al que sobre tot es cercava compartir.

I és que si hi ha una paraula per definir aquests 3 dies és eixa, compartir. Per això cada associació va portar alguna cosa de les seues, del que fa i gaudeix, i organitzà una activitat per a la resta d’associaciosn presents.

La primera de les activitats de la #TrobadaCJA va estar el taller de maquillatge zombie que va començar amb una ruta animada de terror on es feren les parelles de maquillatge. Després la responsable del taller de Unicomic va donar unes nocions bàsiques de maquillatge. Unes petites idees maestres través de les quals convertir-nos en morts vivents i fer una festa temàtica.

Zombi

El dissabte pel matí vam realitzar un taller de fotografia organitzat per Música Zero. Vam aprendre sobre imatge, posició del focus d’interés i perspectiva, i després es vam animar a fer fotos per parelles per tota la granja escola i les vam exposar en comú per revisar els conceptes i veure les imatges més divertides que hi havien eixit de les nostres càmeres.

L’activitat de DANAE va consistir en una gimcana per equips de 4, a la qual havíem de trobar en ordre unes cartolines segons el color de cada equip, el primer tindria un premi. Així que tots vam cercar les pistes, fomentant el treball en equip i la col·laboració entre desconeguts.

A la vesprada Diversitat ens va preparar un taller de formació en diversitat afectiu-sexual i violències masclistes, a la qual es van trencar els esquemes mentals sobre gènere i sexualitat entre d’altres. Amb una dinàmica vam visibilitzar la relitat del col·lectiu LGTBI i especialment l’estigmatització del col·lectiu transexual, el més perjudicat de tots.

A la nit, a través de Klakibum, vam conèixer la seua acció social a la zona nord a través de la música, de l’estil samba-reggae. Amb ells vam aprendre a utilitzar instruments de percussió a través d’una batukada a l’exterior de la granja escola.

Eixa nit després de sopar vam fer una festa a la qual no va faltar piscina i rises.

Al matí següent, vam realitzar un Rol Playing sobre els diferents posicionaments de les entitats socials d’alacant al voltant de la implantació d’IKEA. Al llarg d’eixa estona vam utilitzar una problemàtica de la nostra ciutat per aprendre sobre empatia, argumentació i arribar a acords mitjançant el debat.

 

Esperem que hagueu gaudit d’aquesta trobada i que ens veiem a les properes ediciosn de la #TrobadaCJA.

Vols veure com va estar la trobada en directe? Visita el nostre Twitter

I la nostra galeria de fotos en Facebook

¡Comparte!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page