Joves i context laboral a la ciutat d'Alacant

Joves i context laboral a la ciutat d’Alacant

2

“Des de 2005 9 de cada 10 contractes que es realitzen a joves alacantins són temporals”

4
“Gairebé la meitat de la joventut alacantina aturada resideix en el Pla, Carolinas, La Florida, i Zona Nord (44%) mentre que solament 2 de cada 10 joves viuen en Sant Gabriel, Centre d’Alacant i Platja de Sant Joan”

1

“En l’última dècada s’ha duplicat la joventut alacantina de 16 a 24 anys que busca la seva primera ocupació”

6

“En el 80% dels barris les joves alacantines sofreixen majors taxes de desocupació que la població general”

6

“L’atur de les dones joves alacantines respecte al dels homes joves va sent més elevat conforme als seus estudis són més qualificats”

5

“Les demandes d’ocupació jove es concentren en 3 sectors d’activitat: activitats administratives, hostaleria i comerç”

7

“Des dels 10 anys últims Zona Nord i Tómbola han estat els barris més afectats per la desocupació juvenil”

Aquestes dades són solament un petit extracte de l’informe “Joves i context laboral a la ciutat d’Alacant”. Un document que recull l’escenari en el qual la joventut alacantina es mou i que el Consell de la Juventut d’Alacant acabem de presentar.

Encara que les dades van millorant a nivell general, en el cas de la joventut aquesta millora amaga una precarización de les condicions laborals. La falta d’expectatives ens impedeix independitzar-nos fins a edats avançades o fins i tot que aconseguir un contracte que no sigui temporal sigui més difícil que guanyar la loteria.

El cas de les joves inclou una doble discriminació ja que les seves taxes de desocupació i context laboral són encara més durs.

Amb aquest informe volem conscienciar sobre la situació d’inestabilitat que sofreixen les joves i els joves alacantins ja que el no tenir un futur laboral estable ens impedeix desenvolupar-nos en plenitud i formar unes expectatives de vida.

Aquestes dades són solament un petit extracte de l’informe “Joves i context laboral a la ciutat d’Alacant”. Un document que recull l’escenari en el qual la joventut alacantina es mou i que el Consell de la Juventut d’Alacant acabem de presentar.

Encara que les dades van millorant a nivell general, en el cas de la joventut aquesta millora amaga una precarización de les condicions laborals. La falta d’expectatives ens impedeix independitzar-nos fins a edats avançades o fins i tot que aconseguir un contracte que no sigui temporal sigui més difícil que guanyar la loteria.

El cas de les joves inclou una doble discriminació ja que les seves taxes de desocupació i context laboral són encara més durs.

Amb aquest informe volem conscienciar sobre la situació d’inestabilitat que sofreixen les joves i els joves alacantins ja que el no tenir un futur laboral estable ens impedeix desenvolupar-nos en plenitud i formar unes expectatives de vida.

¡Comparte!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page