Gaudint de la Setmana Jove 2016 amb els Tallers als IES

Gaudint de la Setmana Jove 2016 amb els Tallers als IES

Tres días de actividades con los Institutos de la ciudad de Alicante, el lleno completo, así podríamos empezar a contar lo que fue la experiencia  de las actividades con los IES. Durante estos tres días más de  450 jóvenes se acercaron a nuestros talleres para aprender y crecer con nosotros y nosotras.

Estas actividades acercaron a los alumnos a diferentes realidades y problemáticas que  afectan a toda la sociedad y especialmente a la juventud. Por eso esta actividad es tan importante, porque al final lo que buscamos es  conseguir que los jóvenes conozcan el consejo y se acerquen sin miedo a  preguntarnos, consultar y proponer actividades.

¿Quieres conocer un poco más de que fueron algunas de las actividades? ¡Sigue leyendo!

JOVES PER LA LLENGUA 

Doncs.. una xicoteta experiència amb valors molt grans! De veritat! tots els matins es sentia la pressió dels joves sobre tu, més que res per la vergonya d’estar exponent, però prompte veies en ells l’interès com pot ser amb la retornada a la simpatia de saber valencià, donant-los a entendre que una persona que parla més d’una llengua diàriament a banda d’ajudar-lo tècnicament (en temes acadèmics, laborals, etc), sinó també com exercici del sistema cognitiu. Però clar, el tema està que ells ara mateixa ho tenen com obligatori i això dóna un poc de rebutja, fent que l’aprenentatge es dificulta encara més. Però davant de dificultar-ho més, com pot ser dir un embarbussament amb nesquik en la boca, va ser bastant còmic i s’ho van passar rebé! l’any que ve s’ha de repetir alguna experiència similar!  

LGTBI

Com tots els anys vam gaudir d’aquesta experiència de transmetre a l’alumnat dels IES els valors de la Igualtat en la Diversitat. Tot i que vam tindre, com sempre, alguns grups més complicats van estar tres dies amb molta il·lusió i ganes d’aprendre (per part de la gent que venia) i ganes de fer comboi amb gent que volia escoltar la nostra informació. En especial aquella part de l’alumnat que està a una situació de possible assetjament per raons de diversitat sexual i de gènere i necessitava que algú li donés un colp amb la realitat a les seves companyes de classe.

PARTICIPACIÓN Y ASOCIACIONISMO

¿Por qué es importante asociarse? ¿Y sobre todo como mostramos la importancia de asociarse a los y  las jóvenes en una actividad de media hora? Uff, parece imposible ¡eh! Pues en esas estuvimos durante tres días demostrando que asociarse es hacerse mar juntando todas las gotas, es trabajar con otros para un objetivo en común, por un interés común y que esto es lo que hace grande a las asociaciones.  ¿Imposible?   
¡Comparte!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page