Acte d’obertura del curs 2017-2018 en la Universitat d’Alacant

Hui, dia 13 de setembre de 2017, hem assistit a l’acte d’obertura de la Universitat d’Alacant (UA), que ha inaugurat oficialment el nou curs. Al llarg del mateix, hem contat en tot moment amb una traducciò simultània al llenguatge de signes.

Després de la meravellosa interpretació de l’emblemàtic Gaudeamus Igitur per part dels membres de la coral universitària de la UA, s’ha donat començament a l’acte amb la llectura de la memòria del curs anterior per part de la Vicesecretaria General, Dolores Lozano. De la seua mà, hem repassat qüestions com el desenvolupament del projecte Avalem Territori, l’èxit de programes com Erasmus+ i l’impuls d’activitats i colaboracions amb Iberoamérica, cada vegada més enriquidores. Tambe s’ha fet referència al Repositori de la Universitat d’Alacant (RUA), el qual ha aconseguit situar-se en primera posició en el ranking de la Comunitat Valenciana, en la quinta d’Espanya i en la quinquagèsima-quinta a nivell mundial. Aquest passeig pel curs 2016-2017 ha conclòs amb un emotiu In Memoriam dels alumnes, professors i personal administratiu que ens van deixar durant el mateix.

La lliçó inaugural ha estat a càrrec del Catedràtic d’Astronomia i Astrofisica de la Facultat de Ciències, el Doctor Juan Antonio Miralles Torres, qui ens ha delectat amb una interessant relació establida entre la Teoria de la Relativitat i l’Astrofisica, perfecta per a qualsevol interessat en la temàtica.

A continuació, ha tingut lloc la investidura del Doctor António-Serge Pinho Campinos com a Honoris Causa, gràcies a la seua participació i els seus esforços en materia legal pel que fa a Drets d’Autor, Marques… a nivell europeu.

Finalment, després d’algunes intervencions més, s’ha donat per inaugurat el curs 2017-2018. Des de’l Consell de la Joventut d’Alacant, ens unim a l’Universitat d’Alacant en desitjar-vos bona sort i molts ànims a tots i a totes.

¡Comparte!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page