Sense llar

Sense llar

Fa ja anys que el Consell de la Joventut d’Alacant, representant de les diverses associacions juvenils de la nostra ciutat, sol·licita un espai propi per a desenvolupar la seua activitat, tant administrativa com organitzativa i funcional; el fet de dependre d’instal·lacions alienes, ens fa també depenents dels seus horaris, la seua disponibilitat, la seua oferta d’espais… i això, com és lògic, limita les nostres opcions.
 
Per ara, les nostres peticions han sigut ignorades i no és necessari anar molt lluny per a vore alguns dels problemas que això suposa. 12 d’agost de 2017: el Consell ha preparat diverses activitats en col·laboració amb les associacions per a fer del Dia de la Joventut una diada dinámica, divertida i a gust de tots. El nostre únic espai? El Centre 14. Què passa quan hi ha un taller de batuka a la planta Baixa i una altra de jocs musicals al pis superior? Què ocorreix quan hem de demanar als assistents que anen en compte amb una exposició que comparteix l’espai amb nosaltres? Que és necessari modificar el programa i pensar ràpidament. Que no podem realizar totes les activitats que ens agradaría. Que hem de prescindir de moltes coses per a encaixar en els límits imposats.
 
Fins i tot, però, la importancia de tot això empal·lideix si el comparem amb allò que va ocòrrer aquest mateix 12 de setembre, quan ens vam vore obligats a desallotjar les instal·lacions del Centre 14 a causa d’un tancament parcial de l’edifici. Entenem que hi poden succeir emergències, accidents, evacuacions… Bé, però necessitem un altre lloc on permanéixer fins que tot es solucione. No és just que ens veiem obligats a perdre hores de treball o a reunir-nos en un bar -donant una imatge de desídia i de poca professionalitat- pel fet de no tenir on caure morts. La Setmana Jove està a un mes de començar i no podem permitir-nos una situación com aquesta. És necessària una resposta, una reacció, i hem d’aconsseguirla ja. Precissem espais propis, gestionats pel propi Consell de la Joventut d’Alacant, no únicament per a l’administració i el treball de la seua organització, sinó per a oferir un emplaçament a les associacions juvenils que no dispossen d’un.
 
I tota aquesta situació es deu a l’incompliment d’una promesa, un projecte, que era bo per a la joventut d’Alacant. I com altres promeses que no es compleixen com és l’ampliació del centre 14, aqueixa ampliació que ens donaria serveis, materials, recursos… per a brindar-los a les associacions del Consell i ens donaria la llibertat de créixer com a joventut i com a consell.
 
Alcem la veu contra la desidia i la indiferència; alcem la veu en contra de ser ignorats; alcem la veu per a no ser trepitjats i per a reclamar els noltres drets. Alcem la veu per la joventut de la ciutat d’Alacant.
 
Alacant, no abandones als teus joves, no els deixes al carrer; no els deixes sense llar.
 
Consell de la Joventut d’Alacant
Foto de Álex Domínguez. Diario Información
¡Comparte!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page