El Consell de la Joventut es Feminista

 

El Consell de la Joventut d’Alacant és l’òrgan que representa a la joventut en general i en aquesta ocasió a les dones en particular.
Som una entitat que vetlla pels drets del moviment feminista i que lluita diàriament contra el masclisme. Al llarg de la nostra història, 25 anys, hem anat a poc a poc treballant en matèria d’igualtat, lluitant contra la violència de gènere i perquè en els òrgans de representació siguin el més paritaris possibles.

Actualment la Comissió Permanent està composta per 6 dones i 1 home i l’equip tècnic ho formen dues dones.
Sent conscients de la situació de desigualtat en la qual es troba el col·lectiu femení us convidem al fet que us uniu a la vaga convocada pel 8 de març i a la manifestació que serà el 8 de març a les 19h des de les escales del mercat central.

Sense tenir obligació, les nostres tècniques, ens han informat amb antelació que faran vaga general, per la qual cosa aprofitem aquest comunicat per informar-vos que l’oficina del CJA estarà tancada dijous que ve 8 de març de 2018. I que la comissió Permanent del CJA ha decidit donar la part proporcional del salari de les tècniques a la Plataforma Feminista d’Alacant, perquè es reinvierta en campanyes a favor de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

En aquesta vaga es reclama:
💜L’aprovació d’una llei d’igualtat salarial
💜Mesures que afavoreixin la coresponsabilitat, com la cinquena setmana de permís de paternitat o la retribució dels excedents per cura familiar.
💜El reforç dels serveis públics.
💜Estricte compliment del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, així com la dotació dels 200 milions per 2018 encara que no s’aprovin els pressupostos generals.
💜Ratificació del conveni 189 de OIT per millorar les condicions de les treballadores de la llar.
💜Reforç tècnic i humà de la inspecció de treball
💜Impulso del diàleg social i negociació col·lectiva per combatre la precarietat laboral que afecta especialment a les dones.

Per a contar amb tu apunta’t en aquest formulari:
comptem amb tu

¡Comparte!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page