Imagen de la exposición sobre la migración en Ucrania

El CJA col·labora amb Casa Mediterráneo en una exposició sobre la crisi migratòria del conflicte d’Ucraïna

El CJA col·labora amb Casa Mediterráneo en una exposició sobre la crisi migratòria del conflicte d’Ucraïna

La mostra de 16 fotografies s’inaugura el divendres, 13 de maig a les 19.00 hores en l’Antiga Estació de Benalúa, amb accés lliure

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) col·labora, per primera vegada, amb Casa Mediterráneo en la mostra fotogràfica De las sombras de una guerra a la luz del Mediterráneo. La crisis migratoria del conflicto de Ucrania vista por Manuel Lorenzo, que s’inaugura el divendres, 13 de maig a les 19.00 hores en la seu de la institució diplomàtica situada en l’Antiga Estació de Benalúa.

Amb aquesta exposició, tots dos organismes pretenen conscienciar a la joventut del terrible drama que suposen els moviments migratoris forçats i, en aquest cas, el que està vivint el poble ucraïnès. “El que em vaig trobar allí va ser la fugida de la barbàrie d’un país sencer”, manifesta l’autor de la mostra, Manuel Lorenzo.

“La labor d’un fotògraf de premsa és contar el que passa a través de la seua càmera. I el que estava passant a Ucraïna era una guerra i amb ella un drama humà que calia explicar-ho”, així relata el fotoperiodista l’inici de la seua aventura a l’Europa de l’Est per a comptar, mitjançant fotografies, “el drama dels refugiats”.

Un èxode que Lorenzo trasllada a la seu de Casa Mediterráneo amb una selecció de 16 fotografies preses durant les seues dues expedicions a Ucraïna al febrer i març, on va romandre en Lviv, la frontera polonesa i la zona d’Odessa/Mykolaiv. “Espere que aquestes imatges servisquen per a conscienciar i deixen de ser actualitat al més prompte possible”, incideix l’autor de la mostra.

Així mateix, a l’inici de la inauguració, Lorenzo oferirà un col·loqui amb el públic assistent moderat per la periodista d’El País i membre de la junta directiva de Reporteros sin Fronteras, Sandra Agudo, per a respondre a qualsevol inquietud sobre aquesta crisi i de la seua cobertura fotogràfica.

Sobre la mostra, el director general de Casa Mediterráneo, Andrés Perelló, explica que “tracta de reflectir en imatges el dolor que produeix la guerra i també la solidaritat que desperta en altres parts del món. La nostra Casa contraposa la llum de la nostra mar, la seua hospitalitat, a la foscor de la guerra, i pretén contraposar en la ment de l’home i les dones, la idea de Pau enfront de la desraó de la guerra.  Tant de bo algun dia l’aconseguim”.

Per part seua, la presidència del CJA, Àlvar López de Medina, incideix en què “és hora de deixar arrere les batalles i conflictes, d’apagar les cendres i acabar amb la metralla. És hora d’escoltar les veus joves, les quals sense ressentiments van en la cerca d’un futur millor: inclusiu, amb oportunitats i replet de pau i unió. Per això, des del Consell de la Joventut d’Alacant apostem per aquests valors com a eix cap a un futur construït entre totes les persones”.

L’entrada a la inauguració de l’exposició De las sombras de una guerra a la luz del Mediterráneo. La crisis migratoria del conflicto de Ucrania vista por Manuel Lorenzo és lliure i gratuïta. Des del CJA animen a totes les seues entitats i a la joventut alacantina a assistir a l’activitat.