Donación solidaria de sangre

El CJA participa en la donació de sang organitzada per la seua entitat col·laboradora Alicante Entiende LGTBI

El CJA present en la donació de sang organitzada per la seua entitat col·laboradora Alicante Entiende LGTBI

La marató solidària se celebra el 17 de maig, amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, de 9.30 a 21.00 hores en el MARQ

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) participa en la marató solidària de donació de sang que ha organitzat la seua entitat col·laboradora Alicante Entiende, amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Aquest acte solidari tindrà lloc el dimarts, 17 de maig de 9.30 a 21.00 hores en les instal·lacions del Museu Arqueològic Provincial (MARQ).

Donación solidaria de sangre

El col·lectiu Alicante Entiende LGTBI ha organitzat aquesta iniciativa coincidint amb el Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia per a donar visibilitat i lluitar contra l’odi cap a les persones d’aquest col·lectiu, ja que, segons han explicat a través d’un comunicat, “en alguns països del nostre entorn se’ls continua vetant la donació de sang”.

Des del CJA animen a tota la població jove d’Alacant a visitar el MARQ i participar en aquesta donació solidària de sang per a ajudar al sistema sanitari i salvar vides, a més, visibilitzar la lluita del col·lectiu LGTBI de la ciutat.

Requisits per a ser donant de sang

Per a donar s’ha de tenir entre 18 i 65 anys, bon estat de salut i tenir un pes per damunt dels 50 quilos.

Les transfusions de sang es destinen principalment a pacients oncològics, accidents de trànsit, intervencions quirúrgiques i altres indicacions mèdiques. Per això, es necessiten 250 unitats de sang diària a la província d’Alacant.

Suport d’altres entitats

Durant la jornada, entitats, institucions, personalitats i col·lectius de la ciutat estaran també presents en el MARQ per a visibilitzar la lluita contra la LGTBIfòbia. En aquest sentit, Artegalia Radio, Creu Roja Joventut – també entitat membre del CJA -, Fashion and wheels, Ponts d’Igualtat Alacant, l’associació alacantina de Jugger, la Universitat d’Alacant, el Festival de Cinema d’Alacant i Íñigo Lanz, col·laboren a través de punts informatius, debats, i estands amb activitats durant aquesta donació solidària de sang.

La marató solidària de donació de sang està organitzat pel col·lectiu Alacant Entén LGTBI i el Centre de Transfusions d’Alacant, i compta amb el suport de la Diputació d’Alacant i la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant.