becas salario

Beques salari per a l’estudiantat universitari: què són, per a qui i com es poden sol·licitar?

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al 20 de gener de 2022

El termini de sol·licitud de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris durant el curs acadèmic 2021-2022 en les universitats públiques valencianes ja està obert i disponible fins al 20 de gener de 2022.

Aquestes beques salari tenen com a objectiu ampliar l’abast d’ajudes econòmiques per a l’estudiantat de la Comunitat. D’aquesta manera, aquestes assignacions pretenen evitar l’exclusió del sistema universitari de les persones amb menors recursos econòmics, facilitant així l’accés i la permanència en les universitats valencianes.

Qui pot sol·licitar la beca salari?

Segons informa la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, aquest tipus d’ajudes, l’import màxim de les quals per beneficiari no superarà els 6.000 €, van dirigides als següents grups:

D’una banda, l’estudiantat que inicie el primer curs d’ensenyaments universitaris adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior. És a dir, les persones que comencen els seus estudis en el primer curs d’un títol oficial de Grau en alguna de les Universitats de la Comunitat Valenciana.

Per un altre, també podran beneficiar-se de les beques salari l’estudiantat de segon i posteriors cursos, així com l’estudiantat que curse Màsters Habilitants.

Tots els requisits de la convocatòria es poden consultar ací.

Novetats de la convocatòria

Entre les novetats d’aquesta convocatòria destaca l’ampliació de les possibilitats d’accés, ja que podran beneficiar-se d’aquesta beca, tant l’estudiantat que inicie els seus estudis universitaris, com d’altres cursos que disposen de menys recursos econòmics i complisquen amb els requisits econòmics i acadèmics de la convocatòria.

A més, s’amplia el col·lectiu de persones potencialment beneficiàries, en incloure’s als estudiants de màsters habilitants, i estableix una especial atenció a col·lectius especialment vulnerables com a víctimes de violència de gènere, alumnat amb discapacitat, persones refugiades i sol·licitants d’ajuda internacional.

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a comptar des del 20 de desembre, endemà de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. La presentació de sol·licituds es realitzarà únicament per mitjans electrònics a través de la web de la Seu Electrònica de la Generalitat Valenciana.

Tota la informació i l’accés al tràmit està disponible ací.