Año Europeo de la Juventud

Senyor pirotècnic, pot començar l’Any Europeu de la Joventut!

Donem principi a l’any marcat per la Comissió Europea, com a Any Europeu de la Joventut, i ho fem amb el crit que més ens agrada a la nostra ciutat: “Senyor pirotècnic, pot començar l’Any Europeu de la Joventut!”.

I, ara bé, per què ho celebrem aquest 2022?

Els alts òrgans de la Unió Europea han sigut conscients de l’esforç que hem fet les persones joves per a superar la pandèmia. I és que durant aquest temps hem sacrificat molts dels nostres hàbits – com quedar amb els nostres cercles d’amistats, reunions socials, conéixer nous ambients, gaudir de grans experiències, etc. – amb la finalitat de parar aquest virus que ha trastornat el ritme de la nostra societat.

Per això, gràcies a aquest esforç i aquests comportaments exemplars per part de les persones joves, la Unió Europea ha sigut conscient que necessita escoltar-nos, conéixer la nostra visió i sumar-se al nostre compromís i participació per a avançar en la construcció d’un futur millor.

En aquest sentit, la UE ha decidit, segons explica a través d’un comunicat, marcar 2022 com a Any Europeu de la Joventut per a:

En primer lloc, honrar i fer costat a la generació que més ha sacrificat durant la crisi sanitària i econòmica de la covid-19, donant-los noves esperances, fortalesa i confiança en el futur, destacant com les transicions ecològica i digital ofereixen perspectives i oportunitats renovades.

També, animar a totes les persones joves, especialment a aquelles persones amb menys oportunitats, procedents d’entorns desfavorits, de zones rurals o remotes, o pertanyents a grups vulnerables, al fet que es convertisquen en part de la ciutadania activa i impulsora de canvis positius.

A més de promoure les oportunitats que ofereixen les polítiques de la UE les persones joves per a donar suport al seu desenvolupament personal, social i professional. L’Any Europeu de la Joventut anirà acompanyat de l’aplicació amb èxit de NextGenerationEU a l’hora de proporcionar ocupacions de qualitat i oportunitats d’educació i formació.

Així com inspirar-se en les accions, la visió i els punts de vista de les persones joves per a continuar reforçant i revitalitzant el projecte comú de la UE, basant-se en la Conferència sobre el Futur d’Europa.

Amb tot això, des del Consell de la Joventut d’Alacant volem formar part d’aquest any Europeu de la Joventut, en el qual al costat de les nostres entitats, organismes i joventut no associada puguem aportar la nostra visió i compromís per a construir un futur millor, basat en principis com l’ecologisme, la inclusió i la digitalització, a través de la participació.

T’animes a participar amb nosaltres en aquest repte que ens permetrà millorar la qualitat de vida de les persones joves?