El CJA demana, una vegada més, espais municipals destinats a la joventut i l’associacionisme

La vicepresidenta del Consell de la Joventut d’Alacant, Claudia Muñoz, incideix en la necessitat de reprendre les obres del Centre 14 perquè “aquest espai torne a complir amb la seua funció d’acollir a la joventut alacantina”

El Consell de la Joventut d’Alacant ha reclamat una vegada més a l’Ajuntament d’Alacant la necessitat de comptar amb espais municipals destinats a la joventut, així com activitats que promocionen l’oci alternatiu i saludable entre aquest col·lectiu. Així ho ha manifestat la vicepresidenta del CJA, Claudia Muñoz, aquest matí durant la presentació de les activitats del pròxim 12 d’octubre, organitzades per la regidoria de Joventut al costat de l’àrea d’Esports i la màxima entitat associativa de la ciutat.

A la ciutat “no hi ha espais on la joventut puga exercir els seus drets”, ha apuntat la vicepresidenta del CJA, a més de llocs on el col·lectiu jove “puga apostar per activitats, exercir els seus drets o posar en marxa nous projectes i voluntariats”. En aquest sentit, des del màxim organisme de representació associativa de la ciutat s’ha tornat a demanar que la joventut “quede integrada en la societat, que es facen polítiques específiques, que se l’ajude i que se li tinga en compte”, perquè “la joventut a Alacant no existeix, no li la té en compte i no està realment en la ment de l’Administració”, ha sentenciat Muñoz.

Quant a espais, el Consell de la Joventut d’Alacant ha tornat a exigir al Consistori i la Generalitat que “arriben a un acord real” per a continuar amb les obres del Palau del Centre 14 perquè “aquest edifici puga tornar a complir la seua funció d’acollir a les més de 70.000 persones joves d’Alacant”; ja que a la ciutat “es prioritza la construcció d’un nou Palacio de Congressos, tornant així als projectes faraònics de no fa molts anys arrere, abans que continuar i acabar totes les obres fallides de la ciutat que han destruït el nostre patrimoni”.

A més, amb la posada a punt i obertura del Centre 14, la ciutat podrà demostrar “el potencial, el talent i la gent pionera que tenim i que ara mateix són incapaces de desenvolupar els seus projectes per falta de recursos i suport institucional”, ha denunciat Muñoz. “Necessitem que la nostra ciutat estiga orgullosa de nosaltres perquè puguem dir que som i venim d’Alacant ‘amb el cap i la mascareta ben alta’”, deixant així de costat la criminalització i la culpabilitat als joves durant aquesta pandèmia, perquè “és hora de revitalitzar el Barri antic, deixant de costat el turisme i l’oci de botelló per les activitats, reunions i projectes que es poden integrar en un espai multifuncional com és aquest edifici”.

12 d’agost, Dia de la Joventut

L’Ajuntament d’Alacant “per fi inclou el 12 d’agost en la seua agenda institucional”, ha recalcat la vicepresidenta del CJA, Claudia Muñoz, “i ho fa oferint un oci alternatiu destinat a la joventut alacantina perquè siga protagonista en el seu moment”. I per a això, des del Consell, la regidoria de Joventut i des de l’àrea d’Esports s’ha posat en marxa una agenda d’activitats d’oci alternatiu que se celebraran el dia 12, a partir de les 19.00 hores, Centre de Cultura Contemporània Les Cigarreres.

Per això, el Jardí Vertical d’aquest centre, situat a Carolines Baixes, acollirà una mostra d’entitats d’àmbit cultural, ecologista, social, d’educació no formal o polítiques. Així mateix, està previst celebrar un concert de la banda de rock alternatiu-indie Malditeria, l’aforament del qual està limitat a 200 persones amb entrada gratuïta que es podrà aconseguir a través de les xarxes socials i web del Centre 14 i del Consell de la Joventut d’Alacant.

“Estem agraïdes. Tenim una regidoria que, per fi, està treballant amb i per a la joventut”, a pesar que “situar en el mapa del Consistori a la joventut és treball tant de de l’equip de Govern com de l’oposició, els qui han de creure en la transversalitat de les polítiques de joventut en totes les seues àrees, abandonant la perspectiva actual basada en el adulcentrisme i la criminalització” a més de “posar-se a treballar des de totes les àrees municipals, mà a mà, en polítiques integrals de joventut i no deixar caure tot el pes – o el marró més aviat – en aquesta regidoria”, ha comentat Muñoz.