Semana santa

El CJA i Nuevas Generaciones organitzen una xarrada sobre la participació de la joventut alacantina en la Setmana Santa

El CJA i Nuevas Generaciones organitzen una xarrada sobre la participació de la joventut alacantina en la Setmana Santa

La conferència se celebrarà el 24 de març a la Casa de la Festa Manuel Ricarte i pretén visibilitzar la labor de les persones joves en la Setmana Santa alacantina des de la cultura, l’interés turístic i la tradició

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) i la seua entitat membre Nuevas Generaciones Alicante organitzen la xarrada «La juventud y la Semana Santa alicantina. Jóvenes, cultura y tradición», que serà impartida per quatre persones joves vinculades a aquesta festa dijous que ve, 24 de març a les 18.00 hores a la Casa de la Festa Manuel Ricarte amb entrada lliure.

L’activitat s’emmarca en el programa d’activitats del 30 aniversari del CJA que celebra aquest 2022 i amb el qual pretén acostar-se a totes les persones joves alacantines, així com reforçar el teixit associatiu de la ciutat. “En aquest cas, la Setmana Santa a causa de la proximitat de la seua celebració, també pels milers de joves que participen cada any en cadascun dels seus actes a través d’una vintena de Germanors, bandes de música o centres educatius i, per descomptat, amb motiu de la seua recent declaració com a Festa d’Interés Turístic Nacional”, segons explica la secretària del Consell de la Joventut i promotora de la trobada, Carolina Cutanda.

La jornada reunirà membres de la Junta Major, de Germanors i bandes de música com Miguel Llorca, Rafa de la Guia, Paloma Catalá i Rubén Urbán, quatre persones joves vinculades a aquesta festa tradicional i popular de la ciutat que comptaran les seues experiències en la Setmana Santa des de diferents punts de vista com la cultura, l’interés turístic, la participació i la tradició.

Semana Santa
Foto: Fede Cano García

En aquest sentit, el responsable de Protocol i Relacions Institucionals de la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa d’Alacant, Miguel Llorca, qui xarrarà sobre el turisme internacional i la labor realitzada per a aconseguir el reconeixement d’aquesta celebració com a Festa d’Interés Turístic Nacional declarada per la Secretaria d’Estat de Turisme. Així mateix, Llorca explicarà com es potencia la Setmana Santa des de la Junta Major a les persones joves a través de la seua experiència en diverses Germanors d’Alacant.

Per part seua, l’encarregat d’Acció Social de la Germanor de la Santa Cena, Rafa de la Guía, tractarà la importància i el paper de la joventut en la Setmana Santa a través de les accions solidàries en les quals integrants joves i adolescents de la Germanor, així com persones anònimes, participen al llarg de l’any.

A més, la conferència també comptarà amb Paloma Catalá, membre del Consell Rector de la Junta Major fins a 2020, que valorarà les diferents figures que conviuen en les Confraries i la indumentària de la Setmana Santa, amb especial recalcament en les dames de mantellina, un element tradicional que, per tradició, respecte, devoció o promesa, augmenta any rere any en les dones joves durant les processons.

Un altre element essencial en la Setmana Santa són les bandes de música en les quals diferents agrupacions i societats, a través de les seues escoles, formen a joves que desfilen a ritme de marxa i tambor des del Diumenge de Rams fins al de Resurrecció. Per a això, Rubén Urbán, CEO de Sommusic, traslladarà al públic assistent la importància de les bandes de música i incidirà en els assajos previs de preparació per a fer front als recorreguts de més de dues hores durant aquests dies.

“Amb aquesta xarrada prèvia a la celebració de la Setmana Santa pretenem que la joventut alacantina reprenga amb força i ànim, després de dos anys aturada, l’essència d’aquesta festa popular de la nostra ciutat que mescla sentiment, passió, cultura i tradició que podem veure als carrers durant aquests dies i en les diferents seus durant tot l’any, a més de visibilitzar els models associatius que convergeixen a Alacant”, expressa Cutanda.

La xarrada «La juventud y la Semana Santa alicantina. Jóvenes, cultura y tradición» compta amb aforament limitat, per això les persones interessades a acudir a la jornada presencial poden assegurar la seua assistència de manera gratuïta a través de la plataforma Enterticket.