El CJA informarà sobre la prevenció del consum d’alcohol i el sexe segur durant les Fogueres de Sant Joan

El CJA informarà sobre la prevenció del consum d’alcohol i el sexe segur durant les Fogueres de Sant Joan

Sota el lema «Estes fogueres ni falles ni baixes les guàrdies», el màxim organisme de l’associacionisme juvenil instal·larà un punt informatiu del 20 al 22 de juny en l’avinguda de Salamanca, on sensibilitzarà a la joventut sobre els efectes de l’alcohol i les pràctiques sexuals segures, així com dels punts violeta, durant les festes

«Estes Fogueres ni falles ni baixes les guàrdies» és el lema del programa de prevenció amb el qual el Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) eixirà als carrers durant les festes de Fogueres per a “sensibilitzar a la població jove de la ciutat, així com als visitants i turistes, sobre els efectes negatius del consum d’alcohol, a més de la importància de mantenir relacions sexuals de manera segura”, segons ha explicat la seua presidència, Àlvar López de Medina.

Sota aquesta premissa, el màxim organisme de l’associacionisme juvenil de la ciutat instal·larà una carpa informativa del 20 al 22 de juny de 10.00 a 14.00 hores en els exteriors de l’estació de Renfe, en l’avinguda de Salamanca, on atendrà consultes en matèria de joventut, participació, consum d’alcohol i sexualitat.

A més, el CJA repartirà, en aquest punt de prevenció, una “guia responsable per a viure i gaudir les festes de manera segura i responsable en la qual, a més, incloem els punts violeta que ha instal·lat la regidoria d’Igualtat durant aquests dies per a donar a conèixer la seua ubicació i les seues funcions entre les persones joves”, ha detallat López de Medina. També, en aquest espai es distribuiran preservatius, bandes de làtex i botelles d’aigua d’acer inoxidable amb les quals hidratar-se durant les mascletàs.

«Estes Fogueres ni falles ni baixes les guàrdies»

“Aquests dies, en els quals Alacant recupera les seues festes, no podem utilitzar-los com una justificació del descontrol”, ha advertit la presidència del CJA. Per això, la guia elaborada per aquest organisme juvenil inclou quatre apartats explicatius sobre prevenció en el consum d’alcohol, mesures sobre sexe segur, punts violeta per a detectar i denunciar possibles episodis i casos de violència de gènere, així com un epígraf d’oci alternatiu a través de l’associacionisme.

En aquest sentit, el CJA aprofita per a recordar el “no baixar cap mena de guàrdia i anar sempre amb el coneixement que moltes vegades ens han dit quan hem eixit en plans nocturns. I és que si tirem la vista arrere veiem situacions en les quals, per la ingesta d’alcohol, aquest coneixement s’ha quedat en el camí mentre moltes persones anaven de camí a l’hospital en una ambulància per un coma etílic o per baralles sota els efectes d’aquestes substàncies; situacions totalment reversibles si no es consumeix”, ha destacat López de Medina.

Per al Consell de la Joventut també resulta imprescindible fomentar i incrementar l’educació sexual entre les persones joves, “doncs, en els últims dies, hem vist els resultats de diversos estudis en els quals les infeccions de transmissió sexual han augmentat un 1000% en joves a causa de la falta d’ús i coneixement de mètodes barrera, entre molts altres aspectes relacionats amb les pràctiques sexuals de risc”, ha emfatitzat.

“Hem de deixar de costat els tabús i acabar amb les vergonyes, sobretot per part de certs partits polítics que estan en les institucions marcant les seues reticències a aquesta mena d’educació, i parlar amb normalitat sobre la sexualitat i l’àmplia diversitat sexual que, afortunadament, existeix en la nostra societat”.

Així mateix, López de Medina ha destacat “la gran labor que realitza l’associacionisme durant les Festes, tant en cada comissió, mitjançant el voluntariat de tots els seus festers, com als carrers, on podem veure a tota mena d’entitats informant, animant, ajudant i vetlant per gaudir d’unes Fogueres segures i responsables en les quals gaudir de la festa i tradició d’aquesta celebració tan important per a la ciutat d’Alacant”.