presupuestos

El CJA lamenta que l’Ajuntament d’Alacant només distribuïsca el 0,13% dels pressupostos de 2022 a Joventut

El CJA lamenta que l’Ajuntament d’Alacant només distribuïsca el 0,13% dels pressupostos de 2022 a Joventut

El màxim organisme de l’associacionisme juvenil a la ciutat exposa que, amb aquests pressupostos, l’Ajuntament invertirà poc més de cinc euros per persona jove resident a Alacant

El Consell de la Joventut valora positivament la partida de 2,4 milions d’euros al foment de l’ocupació jove a la ciutat, encara que demana també majors inversions en qüestió de salut mental i recursos per a les persones joves

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) lamenta que l’Ajuntament d’Alacant deixe a la cua dels pressupostos de 2022 a l’àrea municipal de Joventut amb 397.297,71 euros. Aquesta quantia compta amb un increment del 18% respecte a 2021, però “continua sent una xifra irrellevant en aquests pressupostos «de rècord», com els han qualificats, ja que el Consistori invertirà la irrisòria quantitat de 5,5 € en cada persona jove durant aquesta anualitat”, denúncia el president del CJA, Àlvar López de Medina.

En aquest sentit, la partida destinada a Joventut suposa el 0,13% del pressupost total, que compta amb més de 313 milions d’euros, per a un departament que compta amb un públic compost per un sector demogràfic de més de 72.000 persones. “És molt trist veure com la joventut alacantina queda, una vegada més, arrere en la llista de prioritats de l’Ajuntament, sembla que no pensen en l’avanç i futur de la ciutat”, manifesta López de Medina.

Amb aquest pressupost “les persones joves seguim sense poder comptar amb una ampliació d’espais destinats a la joventut com a sales d’estudis, llocs de reunions o zones per a dur a terme activitats relacionades amb l’oci alternatiu; sense una programació d’activitats atractiva i de qualitat, pensada per a cobrir els interessos i necessitats d’aquest sector, i amb major aforament de públic, sense serveis públics dignes que permeten incrementar el nombre de psicòlogues, orientadores, nutricionistes, entre altres, a més de la promoció d’aquests, amb els quals revertir els efectes i estralls de la pandèmia”, apunta el president del CJA.

Així mateix, la inversió del Consistori alacantí en cada persona jove és de 5,5 €, una xifra “ridícula” en comparació amb altres ciutats i capitals de província, com Castelló o Sant Vicent del Raspeig, que compten amb més de 10 € per habitant jove. “Els diners invertits en la joventut alacantina equival a quasi tres bitllets d’autobús urbà, quasi dues pujades en ascensor al Castell de Santa Bàrbara i una entrada als refugis de Sèneca i Balmis”, detalla López de Medina.

D’altra banda, el CJA valora positivament els 2,4 milions del pressupost centrats en el foment de l’ocupació amb atenció a la incorporació dels joves en el mercat laboral. No obstant això, “ens agradaria conéixer la xifra total que es destinarà a la formació i els programes de les persones joves, a més de saber si aquests generaran llocs d’ocupació estables”, incideix el president de l’organisme juvenil.