Setmana Jove

El CJA organitza la Setmana Jove 2021 amb una tornada a la presencialitat

El màxim organisme de l’associacionisme juvenil a la ciutat organitza una setmana repleta d’activitats socioculturals dirigides al públic jove

El Consell de la Joventut d’Alacant presenta la programació de la Setmana Jove 2021, que, amb la relaxació de restriccions, celebrarà de manera presencial la setmana vinent després de reconvertir al format digital gran part de les seues activitats l’any passat. “A poc a poc anem tornant a la normalitat i ho fem com una generació responsable que busca continuar formant a la joventut i fomentant la participació en la ciutat amb aquesta iniciativa que recull propostes relacionades amb l’oci alternatiu, la salut mental i les problemàtiques actuals que vivim la població jove”, ha explicat el president del CJA, Àlvar López de Medina.

La Setmana Jove 2021 compta amb un total de nou activitats, repartides en diferents punts de la ciutat com el centre i la Zona Nord durant les vesprades del dilluns 25 al dissabte 30. Entre les propostes, el CJA, en col·laboració amb les seues entitats membre, ha organitzat una mostra d’entitats, tallers de temàtiques socials i culturals, xarrades sobre precarietat laboral i com la covid-19 ha afectat la joventut, sessions de jocs i tornejos de cartes, activitats esportives i de conscienciació sobre substàncies addictives.

En aquest sentit, les activitats arrancaran dilluns que ve amb un taller sobre salut mental, que inclou tècniques i recursos, impartit per la psicòloga i sexòloga María Mas en l’espai ULaB a les 17.00 hores. Així mateix, el dimarts tindran lloc dues xarrades dirigides a la població juvenil. La primera d’elles, organitzades al costat de les associacions Joves CCOO i Joves amb iniciativa, tractarà la ‘Precarietat laboral i joventut’ en la seu de CCOO a les 18.30 hores; mentre que la segona, ‘Sobrevivint en temps de covid’, de la mà d’A posta Jove – UGT l’Alacantí – La Marina, tindrà lloc en el Café Work del carrer Pablo Iglesias a les 19.00 hores amb la presència de diferents perfils joves i la secretària General d’UGT l’Alacantí – La Marina, Yaissel Sánchez.

Els jocs de taula es donaran cita el dimecres 27 de la mà de Creu Roja Alacant, els qui desenvoluparan també un taller sobre conscienciació de l’abús de l’alcohol i altres estupefaents amb elements de distorsió sensorial en l’espai ULaB a les 16.00 hores. Els tallers continuen el dijous a les 17 hores en ULaB amb un ‘Laboratori d’escriptura creativa: els ingredients del microrelat’ a càrrec de la plataforma Literates., en el qual s’impartirà un curs d’iniciació a l’escriptura creativa en aquest gènere als assistents. El divendres a les 17.00 hores serà el torn d’un torneig de cartes Magic a la botiga Mannà Vortex amb un format de ‘torneig segellat’.

La clausura de la Setmana Jove 2021 tindrà lloc el dissabte 30 amb tres propostes. En primer lloc, durant el matí, se celebrarà una mostra d’entitats en la plaça d’Alger, on es visibilitzarà el teixit associatiu dels barris de la Zona Nord d’Alacant. Durant la vesprada a les 17.00, el Skate Park del Tossal acollirà, en col·laboració amb Pícnic Skateshop, una mostra de joves skaters i que, amb motiu de la celebració de Halloween, comptarà amb dos concursos a la millor disfressa i millor truc, així com una carrera. També, a la mateixa hora, se celebrarà un taller de nutrició impartit per una jove nutricionista alacantina que donarà les claus per a realitzar una alimentació adequada i equilibrada, després d’un any en què, a causa del confinament, la població ha aprofitat per a millorar les seues aptituds en la cuina.

“Les associacions i entitats que integren el Consell de la Joventut d’Alacant han mostrat un gran interés per celebrar, després de més d’un any amb aturades i activitats telemàtiques, una Setmana Jove de manera presencial en la qual poder donar a conéixer el seu dia a dia a la ciutadania alacantina”, ha manifestat López de Medina.

No obstant això, el president del CJA ha explicat que “desgraciadament han sigut diverses les propostes que s’han quedat fora de la programació, com una neteja de platges o la tradicional fira d’entitats, a causa dels processos burocràtics de l’Ajuntament d’Alacant, dels quals o bé no hem tingut cap resposta sobre les sol·licituds formals o, en un altre cas, el seu web ha patit caigudes i no hem pogut sol·licitar a temps els permisos, perquè no entràvem en el termini establit a causa d’aquest factor. Esperem que el consistori actue en la millora de la seua digitalització i pose en marxa solucions que es puguen dur a terme de manera extraordinària per a, en els següents anys, poder celebrar totes les activitats i no deixar fora a cap entitat”.

L’accés a les activitats de la Setmana Jove 2021 és lliure i gratuït fins a completar aforament en cadascuna de les seus i espais on se celebren les diferents propostes.