Centro 14

El Consell de la Joventut d’Alacant aplaudeix el desbloqueig de les obres del Centre 14

El Consell de la Joventut d’Alacant aplaudeix el desbloqueig de les obres del Centre 14

El màxim organisme de l’associacionisme juvenil a Alacant incideix en què “per fi sembla que la joventut alacantina i l’associacionisme juvenil recuperaran la seua casa després d’anys d’aturada i tancament en les obres del Centre 14”

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) aplaudeix que la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant aprove el conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a desbloquejar les obres de finalització del Centre 14. “Per fi sembla que la joventut alacantina i l’associacionisme juvenil recuperaran la seua casa després d’anys d’aturada en les obres i el tancament parcial d’aquest edifici”, ha incidit la presidència del CJA, Àlvar López de Medina.

Davant l’anunci de finalitzar les obres, emès per l’Ajuntament d’Alacant a través d’un comunicat, López de Medina ha assenyalat que “comptar amb espais destinats a la joventut en una ciutat com Alacant és més necessari que mai” i ha valorat la signatura de l’acord com “un avanç monumental que posarà fi a anys d’abandó a les més de 72.000 persones joves residents en el municipi”.

“Ara s’espera la licitació de les obres”, ha comentat la presidència del CJA, un procediment que “esperem es realitze al més prompte possible per a posar fi a aquest període de desallotjament i cessament d’activitat”. I és que l’associacionisme juvenil comptava, fins a l’any 2015 quan es va clausurar quasi la totalitat de l’antiga infraestructura, amb un hotel d’associacions en la tercera planta de l’edifici, on les entitats juvenils podien guardar materials i el seu arxiu, rebre assessorament i executar activitats, a més de celebrar reunions de treball.

En aquest sentit, des del CJA esperen que, amb aquest primer pas, la ciutat recupere “tot allò que va quedar tapiat per les obres” i torne a comptar durant l’any vinent amb “espais dignes per a la joventut i l’associacionisme”.

Més espais per a la joventut repartits per la ciutat

No obstant això, el màxim organisme de representació associativa de la ciutat també reivindica la necessitat d’ampliar la xarxa d’espais municipals destinats a joventut. “Mentre duren les obres estaria bé obrir nous espais de joventut, així com centres d’informació i sales d’estudi, en els diferents barris de la ciutat”, ha reivindicat la presidència del CJA, Àlvar López de Medina.

Alacant només compta amb dos emplaçaments fixos a la ciutat, el Centre 14 del carrer Llauradors – ara sense activitat – i el Centre 14 – Unamuno en la Zona Nord, i dos espais provisionals al carrer Verge de Betlem i Cienfuegos, a l’espera d’obrir una nova dependència en l’avinguda Jaume II. “Una ciutat com la nostra, repleta de gent jove, a més de l’estudiantat que resideix als voltants més de nou mesos, només compta amb aquests espais destinats a joventut, mentre que a València disposen de 12 espais repartits per tot el seu territori municipal”, ha lamentat López de Medina.