Centro 14

El Consell de la Joventut d’Alacant celebra l’aprovació del projecte per a finalitzar les obres del Centre 14

El Consell de la Joventut d’Alacant celebra l’aprovació del projecte per a finalitzar les obres del Centre 14

El màxim organisme de l’associacionisme juvenil a la ciutat agraeix que després de 19 anys s’aprove el primer passe la reforma que permetrà a la joventut alacantina “recuperar la seua casa”, el Centre 14

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) celebra que la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant haja aprovat el projecte per a acabar les obres del Centre 14, el primer pas perquè la joventut alacantina “recupere la seua casa”, segons incideix la vicepresidenta de l’entitat, Claudia Muñoz, després de més d’una dècada d’obres.

Després de nombroses peticions en els últims anys, l’Administració Pública i els polítics han fet el primer pas per a desbloquejar aquesta actuació i concloure aquest projecte que permetrà recuperar el seu espai a la joventut alacantina. “Han sigut anys de sofriment, de veure’ns abandonades, sense cap lloc al qual anar a fer una reunió o, simplement, per a celebrar una activitat, però amb aquesta aprovació, la joventut alacantina podrà recuperar tot allò que va quedar tapiat per les obres”, comenta Muñoz.

“Aquest desbloqueig és un primer pas perquè la joventut alacantina recupere el seu espai, un palau condicionat a les seues necessitats i preparat també per a albergar l’associacionisme juvenil que abunda a Alacant. Ara més que mai, amb aquesta notícia hem d’anar cap avant i seguir amb il·lusió aquestes obres de reforma i ampliació de la nostra casa, el Centre 14”, expressa la vicepresidenta del CJA.

Àudio de la vicepresidenta del CJA, Claudia Muñoz, sobre l’aprovació del projecte de les obres del Centre 14.

En aquest sentit, des del màxim organisme de l’associacionisme juvenil a la ciutat, una vegada acabades aquestes obres, que segons recalca Muñoz “esperem que es complisquen els terminis marcats en mesos anteriors i arranquen en el semestre vinent d’enguany”, sol·liciten la creació de més espais municipals destinats a la joventut.

I és que, actualment, la ciutat només compta amb el Centre 14 del carrer Llauradors, traslladat temporalment al carrer Verge de Betlem, i el Centre 14 Unamuno. Per això, “resulta molt necessari que quan el Centre 14 estiga acabat, l’Ajuntament, a través del nou Pla de Joventut, realitze una proposta d’ampliació a barris amb gran població de gent jove dels seus serveis com els punts d’informació juvenil, assessories, activitats i, sobretot, espais de reunions i sales d’estudi”, reivindica Muñoz. “Seria ideal també que aquestes propostes les vagen aplicant en pròxims pressupostos i tant de bo que les introduïsquen en els de 2022”, apunta.

Mantindre i ampliar el diàleg amb l’Ajuntament

Així mateix, des del Consell de la Joventut d’Alacant manifesten la necessitat d’ampliar el diàleg amb l’Ajuntament d’Alacant, en el qual “hem de continuar el mateix entre la regidoria i el nostre Consell, a més d’ampliar-lo i unir-nos a altres àrees municipals, apostant per la transversalitat per a coordinar i millorar les decisions polítiques en benefici de la societat jove d’Alacant”, segons la seua vicepresidenta.