Joves directives alacantines “alcen la veu” per a visibilitzar la igualtat en l’associacionisme

Joves directives alacantines “alcen la veu” per a visibilitzar la igualtat en l’associacionisme

El Consell de la Joventut d’Alacant organitza, amb motiu del 8M, la taula redona «Alcem la veu» per a per a mostrar “el talent i compromís femení” en l’àmbit del voluntariat i la participació, a més de fomentar la igualtat en les associacions juvenils

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) commemora el Dia Internacional de la Dona, que se celebra cada 8 de març, amb una taula redona en la qual participaran cinc dones joves procedents de la junta directiva d’entitats d’educació no formal i oci alternatiu de la ciutat. La trobada tindrà lloc divendres que ve, 11 de març, a les 18.30 hores a l’Aula Emilio Varela de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant (av. Ramón y Cajal, 4) amb entrada lliure.

Baix, el lema «Alcem la veu», la jornada comptarà amb la participació de la presidenta i la tresorera de Scouts d’Alacant, Pilar Castro i Alejandra Richart, respectivament; la coordinadora de l’àrea d’Equips d’Acció de la Federació d’Escoltisme Valencià (FEV), Irene Pina, i la coordinadora de Formació del Centre Juvenil Salesià Tucumán 7, María Vicedo, els qui estaran acompanyades per la vicepresidenta del CJA, Claudia Muñoz.

Durant el debat, les directives convidades faran un repàs per la situació del sector en els últims anys, on la presència femenina és respecte a anys anteriors major en aquests llocs de responsabilitat, ja que “cada vegada són més dones les que veiem al capdavant d’aquestes associacions, mostrant així el talent i el compromís femení que tenim a Alacant”, comenta la vicepresidenta de l’organisme juvenil.

Així mateix, Castro, Richart, Pina i Vicedo faran un repàs per la seua trajectòria associativa i la seua experiència personal al capdavant dels seus càrrecs, comptant en primera persona l’impuls i la iniciativa que van tenir per a liderar els seus equips, els quals compten amb més d’un centenar de persones associades, a través dels diferents grups que componen totes dues federacions.

Les ponents també exposaran com des d’aquests espais participatius s’aposta per promoure valors com la igualtat entre dones i homes i com es transmeten i fomenten entre les persones associades i la joventut alacantina.

“L’associacionisme és el motor del canvi i a la nostra mà està ajudar a crear una societat més igualitària, més inclusiva i amb majors oportunitats, és per això que un dels compromisos del CJA és exposar i visibilitzar tota aquesta labor que realitzen les nostres entitats per promoure espais segurs i d’equitat que garantisquen la participació de totes i cadascuna de les persones associades i de la població alacantina en general”, manifesta Muñoz.