El CJA celebra la segunda edición de #Coñonudo: poesía y música para denunciar la violencia contra las mujeres

El CJA celebra la segona edició de #Conyonut: poesia i música per a denunciar la violència contra les dones

El Consell de la Joventut d’Alacant, en col·laboració amb ARIPI i Literates., reivindiquen una societat feminista a través de la cultura i el plurilingüisme

El Consell de la Joventut d’Alacant i l’associació d’Amics de Romania per a la Iniciativa i Promoció d’Intercanvis Culturals (ARIPI), al costat de la plataforma juvenil Literates., s’uneixen un any més per a commemorar el 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, a través de la segona edició de #Conyonut, que tornarà a fusionar poesia i música per a condemnar, des de la joventut, les violències masclistes.

L’iniciativa compta, a més, amb el patrocini de la regidoria de Joventut – Centre 14 de l’Ajuntament d’Alacant i la col·laboració de la regidoria de Cultura i se celebrarà demà a les 19.00 hores en el Centre Municipal de les Arts amb accés mitjançant invitació gratuïta disponible en www.enterticket.es.

#Conyonut és un acte reivindicatiu, “que va arrancar l’any passat i va arribar per a quedar-se”, assenyala el president del CJA, Àlvar López de Medina, que busca donar veu a les persones joves alacantines davant aquesta xacra social, així com mostrar el compromís de la joventut amb el feminisme. “Cada vegada són més les persones que se sumen a aquesta causa per a cridar ‘prou’ davant aquesta xacra social”, manifesta.

En aquest sentit, el tercet d’entitats ha apostat de nou per la cultura i el plurilingüisme per a llançar un missatge global “que ens permeta arribar a tota la ciutadania i reivindicar així el nostre compromís amb una societat igualitària, en la qual deixar de costat els prejudicis, les agressions, el masclisme i les desigualtats entre homes i dones en tots els àmbits”, incideix el president del màxim organisme de l’associacionisme a la ciutat.

Poesia en quatre idiomes i un triple concert

Per a això, #Conyonut comptarà amb la lectura d’una sèrie de mesures, incloses en un manifest elaborat pel CJA, amb les quals posar en marxa política que atallen el camí a la igualtat al costat d’un recital de poesia, a càrrec de persones joves d’aquestes entitats i altres que han volgut sumar-se a la causa, en quatre llengües: castellà, valencià, romanés i francés; amb poemes i textos d’autores de diferents nacionalitats i continents “que han estat a l’ombra dels autors masculins durant molts anys i ara és el moment de visibilitzar-les i mostrar, alhora que difondre, el talent femení”, explica López de Medina.

A més, l’esdeveniment albergarà també un triple concert de cantants alacantines com la rapera Yaike i les cantautores Lidmo i Anita Antón, els qui faran un cant al feminisme, a ritme de bases i guitarra, a través de temes propis i conjunts amb un missatge a l’uníson: posar fi al masclisme i la violència contra les dones. Un dels temes que han compost les tres autores es titula La Paz i, amb motiu de #Conyonut, l’associació ARIPI acompanyarà a les cantants amb una traducció al romanés per a internacionalitzar el potent missatge d’aquesta lletra.

“Cada any, cada mes i cada dia aquesta xacra social afecta a centenars de dones al nostre país i a milions en el món sencer, per això hem de continuar conscienciant a les generacions que encara estan per arribar per a acabar amb aquesta mena de conductes i per aconseguir una societat feminista”, apunta el president del CJA. “Encara queda treball per fer i continuarem lluitant. La joventut és el present i el futur de la nostra societat, som el motor del canvi que permetrà transformar el món, confien més en ella i en els seus valors. Ni una menys, ni una menys, niciuna minus”, reivindica.