Festival Internacional de Cine de Alicante

El CJA present en el 19 Festival Internacional de Cinema d’Alacant

El CJA present en el 19 Festival Internacional de Cinema d’Alacant

La presidència del CJA, Àlvar López de Medina, forma part del jurat de la secció LGTBI del certamen, impulsada per l’entitat col·laboradora Alicante Entiende

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) participa en el Festival Internacional de Cinema d’Alacant a través de la seua presidència, Àlvar López de Medina, qui forma part del jurat de la secció de curtmetratges internacionals LGTBI. D’aquesta manera, l’associacionisme juvenil d’Alacant estarà representat, per primera vegada de manera directa, en la 19a edició d’aquest certamen, que se celebra del 21 al 28 de maig.

Per a això, López de Medina s’encarregarà al costat de la resta del jurat d’aquest cicle de curtmetratges, conformat també pel president fundador del col·lectiu Alicante Entiende LGTBI, José Ramón Samper; el director del Secretariat de Responsabilitat Social de la UA, Roberto Mohedano; i la cap del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant, Paloma Gómez; d’avaluar els treballs i fallar quin s’alçarà amb el Premi a Millor Curtmetratge Internacional LGTBI en la gala de clausura del certamen.

La participació del CJA en aquest certamen, a través del jurat LGTBI, suposa tenir en compte la veu i el criteri de les persones joves en un festival participatiu, a través de la seua secció Alicante Cinema en la qual el públic elegeix el curt de direcció alacantina guanyador, i inclusiu. “Aquesta secció ens permet continuar reivindicant la visibilitat i els drets del col·lectiu LGTBI en sectors com el cinema i la cultura, motors del canvi social. Per això, mostrar en la pantalla gran les diferents problemàtiques i situacions d’exclusió que viuen en el seu dia a dia ajuda a normalitzar al col·lectiu i posar fi a la intolerància”, ha ressaltat López de Medina.

10 curts LGTBI seleccionats

En aquesta edició, la secció de curtmetratges internacionals LGTBI, impulsada per l’entitat col·laboradora del CJA, Alicante Entiende, ha rebut un total de 10 treballs procedents d’Espanya, els Estats Units Regne Unit, que es podran visionar en una sessió de 128 minuts de duració el diumenge, 22 de maig a les 18.00 hores als cinemes Kinépolis del centre comercial Plaza Mar 2, amb entrada a tres euros.

Els treballs que opten al premi millor curtmetratge internacional LGTBI són Consuelo de Guillermo Guzmán Fernández (Espanya), Cristiano d’Adán Pichardo (Espanya), El bosc de la Quimera de Roberto Antonio Fernández Bernal (Espanya), Ellipsism de Déborah Guerrero (Espanya), Invisible de Yoli i Esther Lopera Campillo (Espanya), Julia de Miguel Ángel Olivares (Espanya), Masaru de Rubén Navarro (els Estats Units), Reprimidos de Ruy Alonso i Edu Navas (Espanya), San Roque de Juan Vicente Castillejo (Espanya) i Too Rough de Sean Lionadh (Regne Unit).