El CJA recorre els barris d’Alacant, des d’una visió juvenil, amb una exposició de fotografia

16 joves de la ciutat han participat en la mostra ‘La ciutat des d’un objectiu jove’ que s’inaugura demà a les 18.00 hores en la llibreria Pynchon&Co

Una visió jove que recorre i captura els barris d’Alacant, així és l’exposició que ha preparat el Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) per a donar a conéixer els diferents escenaris arquitectònics, culturals i socials que componen la ciutat. Sota el lema ‘La ciutat des d’un objectiu jove’ es presenta aquesta primera mostra de fotografia analògica que compta amb el suport de la regidoria de Joventut – Centre 14 i que s’inaugura demà a les 18.00 hores en la llibreria Pynchon&Co amb accés lliure.

La col·lecció de 48 fotografies, que han sigut capturades per un total de 16 joves pertanyents a entitats membre del CJA, així com a grups no formals i joventut no associada, permet a l’espectador fer un recorregut pels carrers, jardins, zones d’esbarjo i edificis emblemàtics de la ciutat sota el paraigua de “una mirada jove que vol mostrar la millor cara de la seua ciutat”, explica el president del màxim organisme de l’associacionisme juvenil d’Alacant, Àlvar López de Medina.

En aquest sentit, les participants van prendre les fotografies el passat estiu amb una càmera analògica “d’aqueixes que moltes d’elles, sobretot les persones nascudes a principis d’aquest segle, no han arribat a conéixer ni utilitzar a causa de l’auge de les càmeres digitals en els anys 2000, per això ha suposat tot un repte enfrontar-se a l’instant decisiu de prendre la instantània i gravar-la en un rodet, sense opció de retocar, repetir o disparar més d’una vegada en el mateix segon. És una gran iniciativa per a endinsar-se en el món de la fotografia des d’una de les maneres més tradicionals, amb aqueix sentiment de nervis que suposa el portar les fotos a revelar i esperar més d’una setmana per a poder apreciar els resultats”, ha detallat López de Medina.

L’exposició recorre el centre tradicional amb zones com la del Mercat Central, fotografiada per María de la Mar València, el Barri antic per Leticia Bordonado, el centre tradicional per Yasmina Mansour, l’Eixample Diputació per Paula Llorens, o els barris tradicionals com el Raval Roig per Adrián Mazón, Carolines Baixes per Gabriel del Castell, Campoamor per Ángel González, el Pla del Bon Repós per Gorka Manterola, Altell – Conde Luminares per Laura Soler, Benalúa per Sarah Godino, Babel per Laura Herrero i la Florida Baixa per Sara Gómez-Hurtado. A més, les participants també es van desplaçar cap a altres zones més allunyades del centre de la ciutat com l’Albufereta per Eugenia Gil, Ciutat Jardí per Preside Cledjo, Sant Gabriel per Laura Gil o el Palmerar, Urbanova i l’illa de Nova Tabarca per Aitana Marhuenda.

“L’organització d’aquesta exposició ens permet conéixer en profunditat tots els racons de la nostra ciutat, perquè estem acostumades a recórrer sempre els mateixos llocs, com són els nostres barris o la zona centre d’Alacant”, ha manifestat López de Medina. Així mateix, incideix en què “la falta d’un oci alternatiu i activitats destinades a aquest sector demogràfic, a més de serveis municipals bàsics com les biblioteques i zones d’estudi públiques que cada vegada són més les que van tancant, fan que les persones joves no senten curiositat ni tinguen interés per visitar determinades zones de la nostra ciutat, com són els barris tradicionals que tenen una història, una bellesa i estils molt característics de l’essència alacantina. És important que des de l’administració, i també la pròpia ciutadania, es tinga en compte que són els barris els que fan una ciutat com Alacant”.

L’exposició ‘La ciutat des d’un objectiu jove’ s’inaugura demà amb la presència de membres de la Comissió Permanent del Consell de la Joventut d’Alacant, els seus autors, entitats del CJA i associacions veïnals entre altres convidats. La mostra, que compta amb accés lliure i gratuït, romandrà exposada fins al 22 de desembre en la llibreria situada al carrer Segura.