Día del Orgullo friki CJA

Més de 150 joves celebren l’Orgull Friki en les activitats del CJA

Més de 150 joves celebren l’Orgull Friki en les activitats del CJA

El Consell de la Joventut va organitzar una desena de tornejos i tallers que han comptat amb una gran participació de joves de totes les edats

El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) va celebrar una jornada de tres dies consecutius dedicada a l’Orgull Friki durant el passat cap de setmana, en la qual més de 150 joves de totes les edats van acudir per a participar en una desena de tornejos, així com per a iniciar-se en aquest món a través de xarrades i tallers per a principiants.

Les seus de Mana Vortex i GTS Alicante van ser els escenaris en els quals es van desfermar les batalles de cadascun dels jocs, on els que els participants van competir en diferents sessions i partides per a alçar-se amb la victòria dels diferents tornejos, a més d’aconseguir els premis que es van lliurar durant la vesprada del diumenge.

La jornada va servir per a reivindicar i promoure l’oci alternatiu, sota el paraigua de la cultura friki, en una trobada en la qual les joves alacantines van poder compartir les seues aficions, així com la seua experiència amb les participants que van tenir la seua primera presa de contacte en els diferents jocs de taula. A més, aquesta jornada va servir per a donar a conèixer el Consell de la Joventut i les seues associacions, al costat de les seues funcions de foment de la participació, assessorament i foment de l’associacionisme juvenil, a les persones no associades que es van acostar fins als punts de partida.

En aquest sentit, el CJA va destacar l’alta participació i el bon acolliment d’aquesta cita, que, després de la pandèmia, va poder celebrar-se de manera presencial. “Una vegada més es demostra l’interès de les persones joves pels jocs de taula, l’oci alternatiu i les ganes de dedicar temps a conèixer a altres persones i posar en comú els seus gustos, aficions, passatemps i compartir coneixements”, ha assenyalat la presidència Àlvar López de Medina.

“Aquestes xifres de participació, en les quals destaca un gran interès per aquest tipus de jornades d’oci, indiquen que és molt necessari que Alacant compte amb espais dedicats a les persones joves, en els quals es puguen celebrar aquest tipus d’activitats, entre moltes altres que interessen a la joventut. L’anunci de reprendre les obres del Centre 14 és una molt bona notícia, mentrestant la ciutat ha de posar a la disposició de la població jove espais de referència als quals puguem acudir per a compartir el nostre temps lliure amb activitats de tota mena, a més de continuar fomentant l’associacionisme i el voluntariat”, ha manifestat.