Si has nascut en el 2004, pots gaudir dels 400 euros del Bo Cultural!
Si aquest 2022 compleixes els 18 anys tens fins al 15 d’octubre per a sol·licitar el Bo Cultural Jove
Sembla que aquest 2022 no deixa de sorprendre la gent jove. Després de la celebració d’enguany com l’Any Europeu de la Joventut, aquest estiu ha arribat la implantació del Bo Cultural per a joves que complisquen la majoria d’edat en aquests 12 mesos.
Encara que no totes les persones joves puguem gaudir d’aquesta ajuda i les oportunitats que ofereix aquest Bo Cultural del Ministeri d’Educació i Formació Professional, sí que animem a les qui compliu els requisits al fet que ho sol·liciteu i feu una immersió en la indústria cultural que ofereix tant el nostre país com la nostra ciutat.
Amb aquest Bo Cultural, totes les persones joves que complisquen 18 anys podran disposar d’una ajuda directa de 400 euros per al consum cultural, és a dir, es podran destinar a l’adquisició de productes i activitats culturals durant un any des de la concessió del Bo.
Tot això amb l’objectiu d’oferir un impuls econòmic per a descobrir i gaudir de la cultura, en totes les seues disciplines; a més de generar hàbits de consum de productes culturals entre la joventut, així com revitalitzar i dinamitzar un dels sectors més castigats durant la pandèmia, el cultural.
En què puc gastar els 400 euros d’aquest Bo Cultural?
El bo jove es divideix en tres apartats, amb un màxim de quantia en cadascun d’ells. Preneu nota!
· Patrimoni cultural i arts audiovisuals: en aquesta categoria es podran gastar un màxim de 200 euros per a, per exemple, entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
· Llibres, revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques: aquest apartat té un màxim de despesa de 100 euros per a productes culturals en suport físic, com a videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
· Consum digital o en línia: els 100 euros restants d’aquest Bo Cultural es podran gaudir en subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra de audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d’arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.
Fins quan i com puc sol·licitar l’ajuda?
Si has nascut en 2004, podràs sol·licitar aquesta ajuda directa de 400 euros fins al 15 d’octubre de 2022 des de la web del Bo Cultural Jove.
Això sí, hauràs de registrar en la plataforma amb el teu certificat electrònic, DNIe o Cl@ve. Aquests documents són imprescindibles per a poder tramitar la teua sol·licitud.
Una vegada concedida l’ajuda, es rebrà una targeta prepagament virtual per al seu ús a través del dispositiu mòbil. També estaran disponibles en format físic per a qui ho requerisca. La targeta estarà identificada amb un número i la identitat de la persona beneficiària. Els 400 euros es podran utilitzar durant els 12 mesos següents a la seua concessió.
Què és això del certificat electrònic, DNIe o Cl@ve?
Val, ací hi és el gran dubte o l’impediment de no poder accedir al formulari de sol·licitud del Bo Cultural (i molts altres tràmits amb els quals ens topem dia a dia en l’administració digital i la Seu Electrònica).
Amb la finalitat de poder ser persones joves i funcionals (de cara a l’Administració Pública) hem de començar a familiaritzar-nos amb aquests documents, que ens permetran accedir a tràmits exclusivament electrònics o, bé, estalviar molt de temps en allunyar-nos de les llargues cues burocràtiques (d’aqueixes que ens entra la peresa només d’imaginar-nos-les). A més, aquests documents també funcionen com a mecanismes d’autenticació per a verificar la identitat dels usuaris.
· El certificat digital és un mecanisme electrònic que permet autenticar a una persona física o jurídica a l’hora de realitzar tràmits telemàtics, principalment, amb l’Administració. L’obtenció d’aquest certificat és gratuïta i per a obtenir-lo s’ha de sol·licitar cita prèvia presencial (en cas de no tenir activat el DNIe). Més informació.
· El DNI electrònic o DNIe és el “document d’identitat que té un xip” que portem sempre en la cartera (o algunes en la fonga del mòbil). Aquest xip conté la informació que apareix en el DNI, a més d’un certificat d’autenticació i un altre de signatura electrònica. Quan renovarem el DNI o a expedir aquest document, ens faran lliurament d’un codi PIN que haurem d’introduir (després de descarregar els programes i comptar amb un lector de DNIe) en el nostre ordinador a l’hora de realitzar qualsevol tràmit. Més informació.
· El sistema Cl@ve complementa als sistemes d’accés mitjançant DNIe i certificat digital, i compta amb tipus de claus: Cl@ve Pin (orientada a serveis esporàdics) i Cl@ve Permanent (orientada als accessos habituals). Aquest sistema permet unificar els documents anteriors, i per a utilitzar-lo hauràs de registrar-te en el sistema bé de manera presencial, en alguna de les oficines de registre adherides al sistema, o bé per Internet, utilitzant un certificat electrònic reconegut. Més informació.